Cavifoam

Wat is CaviFoam®

CaviFoam® is een isolatiemiddel van een open structuur schuim en kan worden toegepast in bijvoorbeeld buitenmuren (spouwmuur), dakhellingen en holle plafonds. Het is een verbeterde versie van het klassieke UF schuim. Het klassieke UF schuim kent een paar grote nadelen:

  • forse krimp waardoor scheuren ontstaan;
  • sterke geur (vrijkomen formaldehyde);
  • sterke veroudering waardoor er na 10 tot 20 jaar nauwelijks nog isolatiemateriaal aanwezig is.
  • forse vochtopname waardoor grote risico’s op vochtproblemen ontstaan (met name bij het bij-isoleren van spouwmuren waar reeds isolatie in aanwezig is).

CaviFoam® wordt in vloeibare vorm ter plekke verwerkt en in de spouwmuur gespoten. Tijdens het inspuiten expandeert de vloeistof tot een schuim dat doordringt tot in de kleinste kieren en naden. Het plakt niet, is niet giftig en expandeert na het verwerken niet meer verder. Op deze manier wordt alles perfect afgedicht, ontstaat een naadloze isolatielaag en wordt de meest ideale isolatiewaarde verkregen. Risico’s op scheurvorming van metselwerk zijn uitgesloten. CaviFoam® tast (natuur)steen, verf en kozijnen niet aan en is onschadelijk voor het milieu.

Bij het expanderen van CaviFoam® wordt gebruik gemaakt van perslucht en niet van Cfk’s of andere drijfgassen en het schuim is volledig biologische afbreekbaar. Daarnaast is CaviFoam® waterafstotend, luchtdicht, dampdoorlatend door de open-cel-structuur en geurneutraal. CaviFoam® voldoet uiteraard ook aan de huidige brandweervoorschriften.

bron: bamecobv.nl

Cavifoam in actie >>

Begin vandaag nog!

Ontvang binnen 3 werkdagen de offertes in de mail. Makkelijk, snel en vrijblijvend!

🔒 Wij gaan uiteraard veilig met uw gegevens om.

CaviFoam® kan worden toegepast bij het (na-)isoleren van spouwmuren en het herstellen van bestaande spouwmuurisolatie. Via kleine gaatjes in het voegwerk wordt CaviFoam® in de spouw gespoten. Het grootste voordeel hierbij is de sterke vullende eigenschappen, ook bij smalle spouwbreedtes. Het schuim bereikt hierbij alle (ook de kleinste) holle ruimtes en vult deze volledig op waardoor de isolatie volledig homogeen is.
Ook voor het herstellen van oud UF-schuim is CaviFoam® uitstekend geschikt. Herstel is veel goedkoper dan eerst de huidige isolatie te moeten verwijderen en daarna opnieuw te isoleren.

Cavifoam lijkt op een schuimachtige gietschuim. Als het is uitgehard kan je het vergelijken steekfoam wat wordt gebruikt voor bloemstukken. Het product wordt via een vooraf vastggesteld boorpatroon via kleine boorgaten in de spouwmuur aangebracht. Het grote verschil tussen Cavifoam en parel en wol is dat het vloeibaar wordt ingegoten en hierdoor alle kiertjes en naden vult.

Op Cavifoam zit in 2023 €8,00 subsidie per vierkante meter. De subsidie is aan te vragen via rvo.nl. Hiervoor dienen er nog wel aan een aantal andere voorwaarden en eisen worden voldaan.

De besparing met Cavifoam is gemiddeld 15%-20%. Dit is afhankelijk van hoe dik het product wordt aangebracht en het stookgedrag van de bewoner.

De kosten van Cavifoam liggen ergens tussen de €22,50 – €30,00 per vierkante meter. Dit is afhankelijk van de dikte, aantal m2 en bewerkelijkheid van de klus. Dit jaar krijgt u €8,00 subsidie per vierkante meter. Dit is ongeveer 30% subsidie op Cavifoam.

Voor advies over de mogelijkheden voor het aanbrengen van Cavifoam kunt u het beste 2-3 bedrijven langs laten komen en offertes laten opmaken. Vergelijk de prijs, garantie en levertijden. Of kies voor onafhankelijk advies bijvoorbeeld het isolatieloket bij u in de gemeente.