Aminotherm

Aminotherm lijkt op een schuimachtige gietschuim. Als het is uitgehard kan je het vergelijken steekfoam wat wordt gebruikt voor bloemstukken. Het product wordt via een vooraf vastggesteld boorpatroon via kleine boorgaten in de spouwmuur aangebracht. Het grote verschil tussen Aminotherm en parel en wol is dat het vloeibaar wordt ingegoten en hierdoor alle kiertjes en naden vult.

Op Aminotherm zit in 2022 €8,00 subsidie per vierkante meter. De subsidie is aan te vragen via rvo.nl. Hiervoor dienen er nog wel aan een aantal andere voorwaarden en eisen worden voldaan.

De besparing met Aminotherm is gemiddeld 15%-20%. Dit is afhankelijk van hoe dik het product wordt aangebracht en het stookgedrag van de bewoner.

De kosten van Aminotherm liggen ergens tussen de €22,50 – €30,00 per vierkante meter. Dit is afhankelijk van de dikte, aantal m2 en bewerkelijkheid van de klus. Dit jaar krijgt u €8,00 subsidie per vierkante meter. Dit is ongeveer 30% subsidie op Aminotherm.

Voor advies over de mogelijkheden voor het aanbrengen van Aminotherm kunt u het beste 2-3 bedrijven langs laten komen en offertes laten opmaken. Vergelijk de prijs, garantie en levertijden. Of kies voor onafhankelijk advies bijvoorbeeld het isolatieloket bij u in de gemeente.